HTML

Felejtsd el a világsztárokat, a rekord költségvetéseket. Lépj be a filléres örömök mozijának világába. Ez itt a Mozi Mocsok, a Te elsőszámú B-mozi oldalad.

Friss

Ne hagyjátok ki!

2010.09.29. 15:31 nakamura

Kezdődik az új szezon, mi is ébredezünk, de mielőtt folytatnánk utazásunkat a méltatlanul elfeledett filmek birodalmába, hadd ajánljak a nyájas olvasónak egy kíváló szerda esti programot. A tovább után rövid hivatalos közlemény, majd pár soros személyes ajánló következik.

A LOFFICE coworking bemutatja:

FILMBE ZÁRT DESIGN

A LOFFICE coworking tematikus filmklubot indít a Design Hét alkalmából. Első alkalommal a kultikussá vált kanadai sci-fi/horror mestermű, a Kocka folytatását, a Hiperkockát nézhetik meg a látogatók, akik a vetítés után meg is oszthatják élményeiket és gondolataikat a többi résztvevővel egy beszélgetés keretében. A filmklub és egyben az eszmecsere vezetője Varró Attila filmesztéta, az ELTE BTK Filmelmélet és filmtörténet szakának előadója, a Filmvilág munkatársa, kiváló publicista és szakfordító. Az esemény célja a dizájnra érzékeny, fiatal, városlakó filmbarátok párbeszédre ösztönzése, a szociális kapcsolatok aktiválása, egy értékteremtő közösség létrehozása által. Ráadásul egy olyan inspiráló környezetben, mint a LOFFICE coworking iroda, aminek fiatal dizájnerek és képzőművészek által kialakított loft terei 2009 óta, mint közösségi munkatér és kulturális befogadóhely működnek.

Időpont: 2010. október 6. (szerda) 19:30
Helyszín: LOFFICE, VI. ker., Paulay Ede u. 55.

A vetítés ingyenes!
www.loffice.hu

A filmről:

Kocka 2: Hiperkocka

Rendezte: Andzrej Sekula
Színes, kanadai horror, 95 perc, 2002

Az első Kocka tekintélyes kultstátuszt vívott ki magának, minden szükséges elem meg volt benne: ismeretlen színészek, alacsony költségvetés, a mainstreamtől eltérő fordulatok és egy egyszerű, mégis brilliáns alapötlet. Egy ilyen filmnek folytatást készíteni olyan, mint leforgatni a Ben Hur fiát. Egy hófehér kockalabirintus különböző szobáiban különböző sztereotípiák térnek magukhoz. Előbb-utóbb találkoznak, de hamar kiderül, hogy nem ismerik egymást. Egyikükre (egy védelmi minisztériumban dolgozó ezredesre) épp akkor találnak rá amikor öngyilkos akar lenni. Ő tudja hogy hová kerültek, de titkát már senkivel sem oszthatja meg. A kockalabirintus tartalmaz néhány halálos csapdát, és szereplőink számára érthetetlen jelenséget, ám a legnagyobb ellenség megint a saját soraik közül kerül ki. A tesseract, - másnéven hiperkocka - sokkal elvontabb, mint az első rész kockája: a kijutás kulcsához nem elég a puszta matematika: kvantumfizika, a negyedik dimenzió, teleportáció, párhuzamos univerzum és időeltolódás nehezítik a dolgot. Ám ezek ellenére a film sokkal több részletet leplez le, mint amennyi szükséges lett volna. Az első rész azért működött olyan jól, mert több magyarázatot vetett fel, a második viszont azért eladhatóbb, mert kitartott egy mellett.
Forrás: Odeon

Ha van valami, ami legalább annyira izgalmas, mint a B-mozizás, az a kvantummechanika. A koppenhágaiak, Everett, Feynman, Ed Witten és a többiek az általunk valóságként aposztrofált jelenséghalmaz leírására olyan betegesnek tűnő ötletekkel álltak elő, hogy azt gondolhatnánk, abszurdítás tekintetében bármelyikük simán kétvállra fektetné az olyan hétpróbás filmvitézeket, mint Ed Wood, Russ Meyer vagy Ted V. Mikels. Azonban nem erről van szó, mert míg az utóbbiak jellemző módon keményen átmulatozott éjszakák másnapjain szoktak ihletett állapotba kerülni, az előbbiek teljesen komolyan gondolják amit állítanak, és ha valaki nem hiszi el, hogy ha nem néz oda senki, akkor egy dobozba zárt cica egyszerre lehet élő vagy halott, az nézzen utána az urak munkásságának. A Hiperkocka nem B-film, ugyanakkor azzal, hogy a horrort keveri a kvantummechanikával, mainstreamnek sem nevezhető. Mindenféleképpen ízletes csemegének tűnik, ha tehetitek, ne maradjatok otthon!

IMDB

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozimocsok.blog.hu/api/trackback/id/tr502332410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coworking · http://coworkingiroda.blog.hu 2011.07.18. 19:51:37

nekem a második rész csalódás volt az elsőhöz képest, főleg a befejezés
süti beállítások módosítása